FAQ

 

Veel gestelde vragen laserontharen

Is laserontharing pijnlijk?
Het is niet pijnloos. Verdoving is echter niet nodig. De behandeling wordt meestal goed verdragen, ook als er grote gebieden tegelijkertijd worden behandeld. Na de behandeling wordt de huid m.b.v. koude pakkingen gekoeld.

Is het mogelijk alle haarkleuren en typen te verwijderen?
Het lasersysteem werkt in op het pigment van de haren, hierdoor kunnen alleen gepigmenteerde haren worden behandeld. In het algemeen geldt: hoe donkerder de haar hoe beter het effect.

Zijn er bijwerkingen?
Na de behandeling is de behandelde huid iets rood en gezwollen. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot dagen. Er zijn verder geen blijvende bijwerkingen van de behandeling.

Zijn er beperkingen na de behandeling?
Het is niet toegestaan om gedurende enige weken na de behandeling te zonnen. Ook de zonnebank dient u tot een maand na de laatste behandeling niet te gebruiken. Er zijn verder geen beperkingen na de behandelingen. U kunt uw dagelijkse bezigheden direct hervatten.

Kan ik zonnen gedurende de behandelingen?
U mag niet zonnen vier weken vóór de behandeling tot vier weken na de (laatste) behandeling. Ook mag u in deze periode geen gebruik maken van de zonnebank.

Is het gebruik van zelfbruiningscremes toegestaan?
Zelfbruiners bevatten een stof die een reactie met licht aangaat. Daarom wordt het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Wie kan behandeld worden met de LightSheer?
Afhankelijk van het haarpigment kan vrijwel iedereen kan op een goede, snelle en comfortabele manier duurzaam onthaard worden met de LightSheer Desire Laser.

Kan ik ook worden behandeld als ik zwanger ben?
Bij zwangerschap is het beter geen laserbehandeling te ondergaan.

Moet ik iets doen/laten voordat ik kan worden behandeld?
Vier weken voor de behandeling mag u niet zonnen, niet harsen of de haren eruit trekken. Alleen knippen of scheren is toegestaan.

Hoe snel is het resultaat te zien?
De behandelde haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek! Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de haarresten verwijderd heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren behandeld die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn daarom tussen de 4 en 7 behandelingen nodig om een permanent resultaat te bereiken.

Werkt een laser ook bij ontstoken haarzakjes?
Onze ervaringen hiermee zijn zeer positief! Door verwijdering van de vaak ingegroeide haar, komt de huid weer geheel tot rust. Na verloop van tijd verdwijnen ook de rode vlekken en de daarbij behorende irritaties. De huid wordt vervolgens weer gaaf en zacht.

Kan het gebruik van medicijnen van invloed zijn op de behandeling?
Bepaalde medicijnen kunnen van invloed zijn op de behandeling.
Daarom is het belangrijk de bijsluiter van de medicijnen bij het intake gesprek mee te nemen.

Is de behandeling aan leeftijd verbonden?
Het is raadzaam pas te behandelen als de hormoonhuishouding regelmatig is.